• Najbolji odnos cene i kvaliteta vocnih sadnica
  • ISO 9001:2005 sertifikat
  • Pozovite nas
  • 060 713 13 16
  • 060 454 78 95
  • Nas E-mail
  • lozne.sadnice.voca@gmail.com

Sadnice jabuke

Prodaja vocnih sadnica Sadnice voća jabuka, sorte Zlatni delišes su poreklom iz SAD
Sazreva u drugoj polovini septembra.

Zlatni delises jabuka

Sadnice voća jabuka, sorte Zlatni delišes su poreklom iz SAD Zlatni delišes je jedna od najkvalitetnih sorti jabuka. Plod je težine od 150 – 250 g. Slatkastog ukusa s tipičnom aromom za ovu sortu. Boja u vreme berbe je zeleno žuta, a kasnije prelazi u zlatno-žutu. Bere se krajem septembra.Dobro se skladišti i čuva čitavu zimu Podloge M9 i MM106 Zrenje: Kraj septembra

Prodaja vocnih sadnica Ajdared je američka sorta (Ajdaho red) nastala 1935. godine i do danas je najpopularnija jabuka u Srbiji,zbog krupnog i lepog ploda, dobrog ukusa, ali i zbog toga što može dugo da stoji,a da se ne pokvari.

Ajdared

Ajdared je američka sorta (Ajdaho red) nastala 1935. godine i do danas je najpopularnija jabuka u Srbiji,zbog krupnog i lepog ploda, dobrog ukusa, ali i zbog toga što može dugo da stoji,a da se ne pokvari.

Prodaja vocnih sadnica Ništa nas ne podseća više na jesen nego slatka, hrskava i sočna jabuka Crveni delišes. Plodovi su vrlo krupni, meso ploda je žuto, pokriveno crvenom bojom koja u punoj zrelosti dostiže tamno crvenu boju.Ukusna je i sočna, slatka i aromatična.

Crveni delises

Ništa nas ne podseća više na jesen nego slatka, hrskava i sočna jabuka Crveni delišes. Plodovi su vrlo krupni, meso ploda je žuto, pokriveno crvenom bojom koja u punoj zrelosti dostiže tamno crvenu boju.Ukusna je i sočna, slatka i aromatična.

Prodaja vocnih sadnica Karakteristike ploda: Plod je krupan do vrlo krupan, zarubljeno kupastog oblika.

Boja: Osnovne svetlo zelene , a dopunska je jednolično crvena.

Gloster

Karakteristike ploda: Plod je krupan do vrlo krupan, zarubljeno kupastog oblika. Boja: Osnovne svetlo zelene , a dopunska je jednolično crvena. Plod jabuke Gloster sazreva sredinom oktobra. Dosta je otporan prema mrazevima. Veći deo površine ploda je prekriven tamnocrvenom bojom. Meso ploda je bledožuto, sočno, slatko do blago nakiselo, slabo aromatično.

Prodaja vocnih sadnica Poznata je kao sorta za netipična jabučarska područja, poput Dalmacije, Istre i Baranje.Njen plod je krupan sa debelom i cvrstom pokozicom,zelene boje sa karakteristicnim belim tackama.Meso je cvrsto I socno,belicasto I slatkonakiselo.

Greni smit

Poznata je kao sorta za netipična jabučarska područja, poput Dalmacije, Istre i Baranje.Njen plod je krupan sa debelom i cvrstom pokozicom,zelene boje sa karakteristicnim belim tackama.Meso je cvrsto I socno,belicasto I slatkonakiselo.

Prodaja vocnih sadnica Spada medju najkasnje sorte. Plod je veoma dobrog ukusa,krupan I prugastocrvene boje,a meso vrlo sočno, aromatično, slatkonakiselo i kvalitetno.Preporucujemo podlogu M-9.

Jonagold

Spada medju najkasnje sorte. Plod je veoma dobrog ukusa,krupan I prugastocrvene boje,a meso vrlo sočno, aromatično, slatkonakiselo i kvalitetno.Preporucujemo podlogu M-9.

Prodaja vocnih sadnica Sortu Melroze  je stvorio Freeman S. Howlett na Eksperimentalnoj poljoprivrednoj stanici iz Ohaja, SAD 1937. godine, a zvanično je puštena u proizvodnju za vreme drugog svetskog rata, tačnije 1944. godine. Ubrzo je doneta i u Francusku. Sorta je nastala ukrštanjem sorti Jonathan i Red delicious.

Melrose

Sortu Melrose je stvorio Freeman S. Howlett na Eksperimentalnoj poljoprivrednoj stanici iz Ohaja, SAD 1937. godine, a zvanično je puštena u proizvodnju za vreme drugog svetskog rata, tačnije 1944. godine. Ubrzo je doneta i u Francusku. Sorta je nastala ukrštanjem sorti Jonathan i Red delicious.

Prodaja vocnih sadnica 
Voćna sadnica jabuke Micu poreklom je iz Japana.
Sazreva krajem septembra i početkom oktobra.
Izuzetno je krupna sorta.
Plod je težine od 180 grama do 400 grama.
Bojna je sorta pa se preporučuje sadnja na M-9 podlozi.
Plod je žuto zelen.

Mucu

Voćna sadnica jabuke Micu poreklom je iz Japana. Sazreva krajem septembra i početkom oktobra. Izuzetno je krupna sorta. Plod je težine od 180 grama do 400 grama. Bojna je sorta pa se preporučuje sadnja na M-9 podlozi. Plod je žuto zelen.

Prodaja vocnih sadnica Crveni delišes je jabuka narodu poznata i kao Red delicious. Vreme dozrevanja kraj desetog meseca.Plodovi krupni, izduženo-zarubljeno kupasti, u potpunosti prekriveni tamnije crvenom bojom, atraktivnog izgleda. Meso čvrsto, sočno, slatko, prijatnog ukusa.

Crveni delises

Crveni delišes je jabuka narodu poznata i kao Red delicious. Vreme dozrevanja kraj desetog meseca.Plodovi krupni, izduženo-zarubljeno kupasti, u potpunosti prekriveni tamnije crvenom bojom, atraktivnog izgleda. Meso čvrsto, sočno, slatko, prijatnog ukusa.

Sve sorte sadnica jabuke

Na tržištu ima veliki broj sorti jabuka i može se desiti da bude malo teže da se odaberu sorte koje će se saditi. Kao stranooplodna vrsta jabuka zahteva da bude posađeno nekoliko sorti u sklopu voćnjaka. Obično sorti oprašivača bude oko 10% pravilno raspoređenih.

U ponudi rasadnika ima dosta i starijih sorti jabuka, koje se dosta preporučuju i za organsku proizvodnju. Jedna od pojava u skorije vreme su klupske jabuke, koje su zaštićene kao robne marke i uglavnom se mogu kupiti u supermarketima. Neke od tih sorti su Modi®, KIKU®, Pink Lady® i Evelina®..

Osim samih sorti, potrebno je da se obrati pažnja i na koju su podlogu nakalemljene. Navešćemo neke ovde, a preporuka je da se pre kupovine sadnica raspitate u rasadniku koje su osobine podloge. To su sejanac divlje jabuke, sejanac sibirske jabuke, te sejanci plemenitih sorti, a od vegetativnih podloga M1, M3, M4, MS, M7, M11, M12, M26, M27, MM104, MM111, MM115.

Crveni delišes (Red delicious) – plodovi su krupni i tamnije crvene nijanse boje. Imaju blago izduženi oblik, kupast sa delom izraženim rebrima pri dnu kod čašice. Dobrog je ukusa i karakteristične arome koja je cenjena kod dela kupaca, te ima stabilno tržište. Jabuke su spremne za branje u drugoj polovini septembra, mada to može varirati jer ima dosta klonova.

Zlatni delišes (Golden Delicious) – je sorta selekcionisana pre jednog veka, a i dalje je veoma tražena. Trenutno je na tržištu prisutno nekoliko klonova ove sorte jabuke koji se u nekim stavkama razlikuju od orginala. Plodovi su srednje veličine, dobrog slatkog ukusa i karakteristične arome. Boja pokožice je žute boje u različitim nijansama. Bere se u septembru i to krajem meseca, a dobra je osobina što se jabuke nakon toga mogu dosta dugo čuvati u skladištu.

Greni smit (Granny Smith) – poznata sorta koja je davno uvedena u proizvodnju. Jabuke su čvrste i prijatno kiselog ukusa, Boja plodova je u nijansama zelene i u određenoj meri može imati bele tačkice po sebi. Jabuke su krupnije veličine, a nepravilno okruglastog oblika. Za branje dospevaju nakon polovine desetog meseca, a dobro se pokazala za čuvanje nakon toga.

Ajdara (Idared) – veoma popularna sorta na našim prostorima. Plodovi su okruglastog oblika, krupniji po veličini, boja u osnovi svetlije zelena i preko toga dosta crvenila. Jabuke zore u prvoj polovini desetog meseca. Nakon berbe se dobro mogu čuvati u odgovarajućim uslovima.

Jonagold – ima krupne plodove koji su u osnovi svetlije zelene boje i većim delom prekriveni crvenilom. Po veličini su krupniji i imaju dobar ukus sa prijatnom aromom. Dozrevaju u drugoj polovini septembra i nakon branja se dosta dugo mogu čuvati u odgovarajućim uslovima. Za nju se ponegde koristi i naziv Džonagold.

Jonatan – plodovi srednje veličine, okruglasto konusnog oblika. Prijatnog blagokiselog ukusa, boja u osnovi zelena, ali je veći deo površine prekriven tamnije crvenom bojom. Vreme branja je početkom druge polovine septembra.

Vista bela (Vista Bella) – jabuke su srednje krune, boja plodva je zelenkasta prošarana crvenilom. Ranija sorta jabuka, dozreva u julu meseca. Ne može se duže čuvati nakon branja.

Liberti (Liberty) – plodovi su okruglasti i srednje su veličine.Dobrog je ukusa, blago kiselkasta, boja pokožice je crvena. Koristi se kao stono voće i za preradu. Nakon branja može da se čuva nekoliko meseci u odgovarajućim uslovima.. Za branje dospeva polovinom devetoga meseca.

Breburn – ova jabuka je manje zastupljena na našim prostorima, mada globalno ima tržište. Sami plodovi su krupniji, blago nakiselog ukusa. Boja u osnovi je žuto-zelena, sa određenom količinom crvenila preko toga u vidu trakica. Ne odgovara mu mnogo toplote, pa nije baš za vinogradarske reone. Vreme sazrevanja je nešto kasnije, pa to obično bude u prvoj polovini oktobra.

Akane – plodovi su sitniji do srednje krupni (110 grama), osnovne boje zelene sa dosta crvenila. Bere se polovinom osmoga meseca, a nakon toga se može čuvati još do dva meseca.

Gala – je jedna od najstarijih selekcionisanih sorti, ali bez obzira na to njena popularnost raste. Jabuke su u proseku srednje veličine oko 160 grama, okruglo konusnog oblika, dobrog ukusa i prijate arome. Boja je u osnovi žutasa crvenom obojenošću preko toga posebno sa osunčane strane.Tražena je od kupaca i u drugim zemljama što je čini interesantnom za izvoz. Vreme dozrevanja je prvom polovinom avgusta meseca.

Gloster – plodovi su krupniji, imaju pokožicu u osnovi zelene boje a preko toga crvene boje i blago nakiselog su ukusa. Jabuke se mogu brati polovinom septembra. Nakon berbe se može čuvati nekoliko meseci bez promena u odgovarajućim uslovima

Petrovaca – jedna od naranijih soti među jabukama. Ima još nekih naziva na terenu kao što je Petrovka. Jako je stara sorta, sa veoma karakterističnom aromom. Dobrog je ukusa i blago kiselkasta. Ima dosta varijeteta, ali je oblik uglavnom okruglasto spljošteni, male su veličine, a boja je zeleno sa crvenim prelivima. Vreme zrenja je od kraja juna pa početkom jula meseca.

Melroz (Melrouz) – jabuke su krupnije po veličini, okruglaste i delom izdužene. Uglavnom je stono voće, ali može da se desi usled nestručnog čuvanja da plodovi budu pomalo brašnjavi. Nakon branja dosta dobro podnosi transport. Vreme berbe jeste u drugoj polovini septembra.

Prima – ima plodove koji su srenje veličine. Loptastoga je obika, a ima umereno kiselkast ukus sa prijatnom aromom. Osnovna boja pokožice je svetlo zelena, ali nju na većem delu prekriva crvena u različitim nijansama. Jabuke dozrevaju tokom osmoga meseca.

Čačanska pozna – sorta selekcionisana kod nas, u Čačku. Jabuke su okrugle, blago spljoštene, po veličini su u proseku rupnije. Osnovna boja svetlije zelenkasta, a preko nje crvena. Plodovi se dobro čuvaju nakon branja koje počinje pred kraj septembra. Više informacija o ovoj sorti.

Čadel– spada u sorte jabuke koje su selekcionisane u Srbiji. Ima plodove koji su izraziti krupni, blago kupastog oblika. Zelenkasta boja kao osnova, dok je crvena prisutna na osunčanoj strani ploda jabuke. Dozreva početkom desetoga meseca. Više informacija o ovoj sorti.

Kožara (Crveni boskop – Roter Boskoop) – jabuke su krupne i okruglastog oblika. Pokožica je deblja od proseka, zelenkaste je boje prošarana crvenilom. Plodovi dozrevaju tokom druge polovine devetoga meseca. Problem može predstavljati to što ranije cveta u slučaju poznih prolećnih mrazeva.

Enterprise – plodovi su srednje veličine, a boja zrelih plodova je tamnije crvena, blago izduženi i okruglasti. Dobrog je ukusa, slatkastog i prijatne arome. Bere se početkom desetoga meseca. Poseduje određenu otpornost prema nekim bolestima koje napadaju jabuke.

Topaz

Šampion– selekcionisana u Češkoj, dobro se pokazala za voćnjake na većim nadmosrskim visinama.

– jabuke su krupne, u osnovi su zelenkaste boje preko koje ima narandžastih nijansi. Najviše se gaji kao stono voće jer ima umerenu sposobnost dužeg čuvanja plodova nakon branja. Dobrog je ukusa blage kiselosti. Berba se radi na prelazu između septembra i oktobra meseca.

Šumatovka – plodovi ove sorte jabuke su blago izduženoga oblika. To je jedna os starijih vrsta jabuke koja se gaji na ovim prostorima. Same jabuke su sitnije sa prosečnom težinom oko 70 grama. Boja je crvena, sa malo zelene pri pokožici. Spada u kasnije po vremenu dozrevanja koje je pre kraj desetoga meseca.

Ananasova reneta – ima nešto sitnije plodve od proseka, blago nakiseloga ukusa i veoma prijatne arome. Boja je zelenkasto žuta, a na nekim plodovima može biti malo rumenila sa strane koja je bila okrenuta prema suncu.J abuke se mogu brati početkom oktobra meseca, nakon toga se mogu čuvati par meseci.

Pinova – oblik plodova je okruglasto valjkast, osnovne boje pokožice žute sa dozom crvene preko toga sa strane koja je bila okrenuta prema suncu. Jabuke budu zrele na prelazu izmešu septembra i oktobra. Može se dosta dugo čuvati nakon branja u odgovarajućim uslovima.

Kolačara – domaća lokalna sorta jabuka čiji plodovi dozrevaju u destom mesecu. Jabuke su okruglasto spljoštene, blago kiselog ukusa i prijatne arome.

Budimka – jabuka čiji su plodovi srednje krupni, osnovna boja zelenkasta sa crvenilom preko toga. bere se u septembru i može dosta dugo da se čuva u odgovarajućim uslovima. Dobro se pokazala kao voćka za dalju preradu.

Crveni čif (Red Chief) – ima srednje velike plodove u proseku. Oni su izduženo kupastog oblika, sa crvenom bojom pokožice. Ima karaktersitičan ukus koji odgovara određenom delu potrošača, pa zato ima stabilnu potražnju. Berba se obavlja u polovinom septembra. Nastao je iz selekcije Crvenoga delišesa.