• Najbolji odnos cene i kvaliteta vocnih sadnica
  • ISO 9001:2005 sertifikat
  • Pozovite nas
  • 060 713 13 16
  • 060 454 78 95
  • Nas E-mail
  • lozne.sadnice.voca@gmail.com

Stubaste sadnice

Prodaja vocnih sadnica Vreme sazrevanja: početkom septembra

Plodovi: sitni (20 g), nepravilno jajasti, modro plave boje. Meso zlatno-žuto, sočno, čvrsto, aromatično i kvalutetno. Cepača sa sitnom košticom.

Sorta koja redovno i obilno rađa. Koristi se za jelo i preradu. Stablo se gaji bez naslona, a razmak sadnje u redu 1- 1,5 m.

Stubasta sljiva

Vreme sazrevanja: početkom septembra Plodovi: sitni (20 g), nepravilno jajasti, modro plave boje. Meso zlatno-žuto, sočno, čvrsto, aromatično i kvalutetno. Cepača sa sitnom košticom. Sorta koja redovno i obilno rađa. Koristi se za jelo i preradu. Stablo se gaji bez naslona, a razmak sadnje u redu 1- 1,5 m.

Prodaja vocnih sadnica Stubaste jabuke su omiljene i popularne iz više razloga, ali najviše zato što su veoma dekorativne i zauzimaju mali prostor. Još jedna od prednosti stubastih jabuka je mogućnost davanja roda već prve godine nakon sadnje. U kasnijim godinama će davati ozbilniji rod, koji bi od pete-šeste godine trebao da se ustali na 10-15kg po stablu.
Za uspešan uzgoj i zadovoljavajući prinos potrebno je da se izaberu prave sorte. Prilikom njihovog izbora moramo voditi računa da su jabuke stranooplodne voćne vrste i da se pored osnovne sorte moraju posaditi oprašivači.

Stubasta jabuka

Stubaste jabuke su omiljene i popularne iz više razloga, ali najviše zato što su veoma dekorativne i zauzimaju mali prostor. Još jedna od prednosti stubastih jabuka je mogućnost davanja roda već prve godine nakon sadnje. U kasnijim godinama će davati ozbilniji rod, koji bi od pete-šeste godine trebao da se ustali na 10-15kg po stablu. Za uspešan uzgoj i zadovoljavajući prinos potrebno je da se izaberu prave sorte. Prilikom njihovog izbora moramo voditi računa da su jabuke stranooplodne voćne vrste i da se pored osnovne sorte moraju posaditi oprašivači.

Prodaja vocnih sadnica Stubaste višnje i trešnje se gaje prve dve godine uz pomoć naslona, da bi se formirala idealno prava uspravna kordunica i sprečilo krivljenje voćke usled vetra. Sve radne operacije se obavljaju sa zemlje jer visina voćaka ne prelazi 2 m u punoj rodnosti. U prvoj godini po sadnji ne prekraćivati sadnicu. Najbolje ih je posaditi u jesen jer onda sadnica ozeleni od spojnog mesta do vrha voćke i iste godine počne formiranje cvetnih pupoljaka celom dužinom uspravne kordunice. Sve izbile mladare kod trešnje prekratiti u toku leta na 5 -10 cm. Kada dostignu visinu preko 2,5 m, prekratiti vrh na visini 2,2 m. Stalno održavati tu visinu povremenim odstranjivanjem novoizbilih mladara. Kod stubaste višnje dovoljno je jedno prekraćivanje grana na dužinu od 15 cm neposredno posle berbe plodova.

Stubasta visnja

Stubaste višnje i trešnje se gaje prve dve godine uz pomoć naslona, da bi se formirala idealno prava uspravna kordunica i sprečilo krivljenje voćke usled vetra. Sve radne operacije se obavljaju sa zemlje jer visina voćaka ne prelazi 2 m u punoj rodnosti. U prvoj godini po sadnji ne prekraćivati sadnicu. Najbolje ih je posaditi u jesen jer onda sadnica ozeleni od spojnog mesta do vrha voćke i iste godine počne formiranje cvetnih pupoljaka celom dužinom uspravne kordunice. Sve izbile mladare kod trešnje prekratiti u toku leta na 5 -10 cm. Kada dostignu visinu preko 2,5 m, prekratiti vrh na visini 2,2 m. Stalno održavati tu visinu povremenim odstranjivanjem novoizbilih mladara. Kod stubaste višnje dovoljno je jedno prekraćivanje grana na dužinu od 15 cm neposredno posle berbe plodova.

Prodaja vocnih sadnica Stubasta tresnja je crvene boje a kada lepo sazri dobije i tamno crvenu boju.Plodovi kod stubaste tresnje su lepog ukusa,dosta krupne i lepog vizuelnog izgleda.Vreme zrenja stubaste tresnje je od 10-15 juna. Mogu se saditi na međusobnom razmaku od jednog i rednom razmaku od tri metara.Ovoj sorti trešnje ne trebaju oprašivači.Podloga na kojoj se kalemi stubasta tresnja je magriva.

Stubasta tresnja

Stubasta tresnja je crvene boje a kada lepo sazri dobije i tamno crvenu boju.Plodovi kod stubaste tresnje su lepog ukusa,dosta krupne i lepog vizuelnog izgleda.Vreme zrenja stubaste tresnje je od 10-15 juna. Mogu se saditi na međusobnom razmaku od jednog i rednom razmaku od tri metara.Ovoj sorti trešnje ne trebaju oprašivači.Podloga na kojoj se kalemi stubasta tresnja je magriva.

Prodaja vocnih sadnica Stubasta kruška izuzetno dobro podnosi sunčane ekspozicije, voli rastresita, vodo propusna zemljišta, sa umerenom količinom vlage i organsku i veštačku prihranu barem dva puta godišnje.Sama kruška kao vrsta manje je otporna na fitopatološka oštećenja, češće se dešavaju potencijalni problemi, pa iz tog razloga treba biti znatno obazriviji kada je uzgoj ove vrste u pitanju.

Stubasta kruska Letnja žuta

Stubasta kruška izuzetno dobro podnosi sunčane ekspozicije, voli rastresita, vodo propusna zemljišta, sa umerenom količinom vlage i organsku i veštačku prihranu barem dva puta godišnje.Sama kruška kao vrsta manje je otporna na fitopatološka oštećenja, češće se dešavaju potencijalni problemi, pa iz tog razloga treba biti znatno obazriviji kada je uzgoj ove vrste u pitanju.

Prodaja vocnih sadnica Stubasta kajsija je veoma interesantna voćna vrsta koja se može uspešno gajiti i na balkonima i u saksijama. Njihova glavna prednost je što su zbog svoje visine veoma pogodne za okućnice jer ne zauzimaju mnogo prostora a veoma su dekorativne. Vreme zrenja je polovina juna.Selekcija kajsuje kod koje je kruna kao stub,interesantna je za okućnice.Plod je srednje krupnoće sa jarko crvenom bojom.Sadi se sadnica od sadnice 0,5-1m.Podloga na kojoj se kalemi stubasta kajsija je dzanarika.

Stubasta kajsija

Stubasta kajsija je veoma interesantna voćna vrsta koja se može uspešno gajiti i na balkonima i u saksijama. Njihova glavna prednost je što su zbog svoje visine veoma pogodne za okućnice jer ne zauzimaju mnogo prostora a veoma su dekorativne. Vreme zrenja je polovina juna.Selekcija kajsuje kod koje je kruna kao stub,interesantna je za okućnice.Plod je srednje krupnoće sa jarko crvenom bojom.Sadi se sadnica od sadnice 0,5-1m.Podloga na kojoj se kalemi stubasta kajsija je dzanarika.

Sve sorte sadnica stubastog voca

Sorte stubasta krušaka


Safir plodovi su srednje veličine, žute boje sa nešto rumenila.Vreme dozrevanja je tokom letnjih meseci.

Dekor ova sorta ima dva varijeteta koja se razlikuju prema boji ploodva, ima sa žutim kruškama i crvenkastim. Vreme dozrevanja je druga polovina osmoga meseca.


Sorte stubastih jabuka


Pored redovnih jabuka veoma su zanimljive i stubaste jabuke. U pitanju je varijetet koji ima veoma kratke bočne grane, ali dosta dobro rađa. Grane su kratke ali se u slučaju većeg prirasta skraćuju na oko 15 cm Kod ove vrste jabuka je interesantno da su sadnice sorti koje daju zelene plodove ređe u odnosu na ostale.

Polkajabuke su srednje krupne, a berba je krajem septembra. Prijatnog ukusa, blago kisele.

Rumeno vretenoplodovi su krupniji, a dozrevaju početkom septembra meseca.

Kraljica čardaša srednje veličine, beru se na prelazu između avgusta i septembra meseca. Nakon toga se mogu čuvati par meseci u odgovarajućim uslovima.

Zeleni dragulj po veličini spadaju u srenje krupne jabuke, boja je zelena u više nijansi. Prijatnog je kiselkastog ukusa. Berba se obavlja početkom devetog meseca.

Vojvođanski smaragd prijatnog kiselkastog ukusa, srednje krupnije po veličini, zelene boje. Mogu se brati u prvoj polovini oktobra.

Đerdan kada dozore plodovi su žute boje i srednje krupnoće. Dozrevaju polovinom devetoga meseca.

Flamingoza berbu stižu tokom polovine septembra.

Vesna jabuke su veoma krupne i delom prekrivene crvenilom. Dozrevaju tokom avgusta.

Bolero plodovi su srednje krupniji, jabuke dozrevaju početkom devetoga meseca.


Ostale sadnice stubastog voca


Stubasta trešnja Dozrevanje: Kraj juna.

Stubasta višnja Dozrevanje: Kraj juna.

Stubasta kajsija Dozrevanje: Polovina juna.

Stubasta šljiva Dozrevanje: Polovina avgusta.

Stubasta breskva Dozrevanje: Početak jula.

Stubasta nektarina Dozrevanje: Kraj juna.


Bitna stavka jeste oprašivanje bez obzira na to za koje se sorte jabuka ste se odlučili. Za sorte oprašivače je bitno da imaju sličan period cvetanja kao i glavna sorta, a bitno je i da se omogući prisustvo pčela u dovoljnom broju na voćnjaku. To se postiže u dogovoru sa pčelarima koji donesu svoje košnice.