• Najbolji odnos cene i kvaliteta vocnih sadnica
  • ISO 9001:2005 sertifikat
  • Nas E-mail
  • lozne.sadnice.voca@gmail.com

Sadnice musmule

Prodaja vocnih sadnica musmule a koja je naša stara sorta. Najzastupljenija je sortta na domaćem slučajuPlod sitan do srednje krupan, kupastog oblika, veoma ukusan kada ugnjili. Pokožica je tamno mrka i debela, meso ploda je bledo zelene boje. Mana mu je što ima puno semenki u plodu a malo mesa. Sazreva krajem oktobra meseca. Stablo je bujno, otporna na mraz i sušu. Samooplodna je. Može se kalemiti na glog, kao i na sejanac dobijen iz semenke mušmule. Ovi kalemovi sa navedenim podlogama dobro podnose sušu.

Domaca musmula

je naša stara sorta. Najzastupljenija je sorta na domaćem trzistu. Plod sitan do srednje krupan, kupastog oblika, veoma ukusan kada ugnjili. Pokožica je tamno mrka i debela, meso ploda je bledo zelene boje. Mana mu je što ima puno semenki u plodu a malo mesa. Sazreva krajem oktobra meseca. Stablo je bujno, otporna na mraz i sušu. Samooplodna je. Može se kalemiti na glog, kao i na sejanac dobijen iz semenke mušmule. Ovi kalemovi sa navedenim podlogama dobro podnose sušu.

Žbun ove sorte je umereno bujan i uspravan. Pokazuje otpornost prema poznim mrazevima i pepelnici. Samooplodna je i vrlo rodna sorta. Vreme sazrevanja je srednje rano. Bobice su srednje krupne (0,96 g), loptaste, čvrste, tamnomrke i kvalitetne. U grozdiću se nalazi po 6,2 bobice, koje ujednačeno sazrevaju i ne otpadaju pred berbu. Mehanizovana berba se uspešno obavlja. Plodovi se najviše koriste za spravljanje džema i soka.

Japanska musmula

Ova voćka nosi još naziv i nešpola, a latinski naziv je Eriobotrya japonica. U pitanju je zapravo zimzelena vrsta voća. Što se tiče izgleda ima formu razgranatog žbuna ili kao neko niže drvo. Nema nikakve prave veze sa redovnom mušmulom (Mespilus germanica). Plodovi imaju prečnik oko 4 cm, a za berbu stižu tokom zime. Boja plodova se kreće od žute i narandžaste do rumene.

Prodaja vocnih sadnica musmule a koja je stara sorta, nepoznatog je porekla. Plod je mase oko 50 grama, okruglast, osrednje široke čašice. Plod zelenkasto siv, a kada ugnjili prelazi u mrku boju. Meso je sočno i prijatnog ukusa. Sazreva u novembru. Stablo je slabo ili srednje bujno. Otporna na sušu i na mraz. Samooplodna je. Redovno i odlicno radja, kalemi se uglavnom na glog.

Rojal - Kraljevska musmula

je stara sorta, nepoznatog je porekla. Plod je mase oko 50 grama, okruglast, osrednje široke čašice. Plod zelenkasto siv, a kada ugnjili prelazi u mrku boju. Meso je sočno i prijatnog ukusa. Sazreva u novembru. Stablo je slabo ili srednje bujno. Otporna na sušu i na mraz. Samooplodna je. Redovno i odlicno radja, kalemi se uglavnom na glog.

Sve sorte sadnica mušmula

Najčešće sorte mušmula kod nas. Mušmula ima uvijeno stablo i često dobija krivudav izgled. Divlje forme imaju deblju koru i na stablu i na granama. Kod plemenitih sorti nema bodlji. Mušmula donosi rod nakon tri godine i odmah rađa obilno. Prinosi su preko 50 kg po stablu na dunji, a na belom glogu i preko 100 kg kao i na oskoruši. Pojedina stabla na glogu mogu imati prinos i nekoliko stotina kilograma. Boja kore na starijim granama je siva, skoro srebrnasta.


Holandska krupna

Domaća mušmula

Sans pepins

Plovdivska

Krim

Nottingham

Macrocarpa

Mađarska